In Nederland zijn er op dit moment circa 400.000 arbeidsmigranten die voornamelijk uit Oost,- Midden-, en Zuid-Europa komen. Arbeidsmigranten dragen bij aan een sterke economie, wij zijn daar heel blij mee en verwelkomen ze van harte. Wij zorgen ervoor dat zij een goede en kwalitatieve huisvesting krijgen.

In ons netwerk bevinden zich diverse deskundigen die u helpen wanneer u niet weet waar u met uw vragen of problemen terecht kunt. Het is wel zo prettig om hulp te krijgen in uw eigen taal en nog beter als het iemand is die bekend is met uw positie.

Wij van Alis Vastgoed B.V. zijn de trotse bezitters van het SNF-keurmerk. Een onafhankelijk bestuur van SNF ziet erop toe dat de normen voor flexwonen worden nageleefd. Met dit keurmerk garanderen wij dat het huisvesten van arbeidsmigranten voldoet aan de eisen van de SNF. Door samen te werken met gemeenten, werkgevers, werknemers en buurtbewoners kunnen wij ons 100% inzetten voor het realiseren van onze projecten.

Wonen en werken

Iemand die langer dan 4 maanden zich in Nederland bevindt is wettelijk verplicht om zich in te schrijven in het Basis Registratie Personen (BRP). Vanuit kantoor en locatie kunnen wij u helpen met de inschrijving en de juiste documenten geven. Ook bij het uitschrijven helpen wij graag!

Nederlandse wet schrijft voor dat u zich moet registreren binnen 5 dagen als u langer dan 4 maanden zult verblijven in Nederland. U moet zich registreren bij de gemeente waarin u zult verblijven. Komt u naar Nederland om te werken voor minder dan 4 maanden, dan zult u ook een Burgerservicenummer (BSN) nodig hebben.

Iedereen heeft recht op goede zorg, daarom is het in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Iedereen draagt zijn steentje bij. Bij geen inschrijving bij een zorgverzekeraar kunt u een boete riskeren. Het Nederlands Zorginstituut zal zelfs na 2 boetes een zorgverzekeraar aan stellen voor u. Vervolgens wordt 12 maanden lang de kosten voor een basispremie ingehouden van uw inkomsten. Bij een ongeval kan het gevolg zijn dat u de zorgkosten zelf moet betalen. Het komt regelmatig voor dat de werkgever de zorgverzekering aanbiedt, de premie wordt dan van de loon ingehouden.

Als u in Nederland in dienst bent voor een bedrijf dan betaalt u belasting en premies. Uw werkgever houdt dit van uw loon in. U zult dan ook belastingaangifte moeten doen, u geeft dan aan wat u het afgelopen jaar hebt verdiend. Het kan zijn dat u teveel belasting heeft betaalt, als dit het geval is krijgt u geld terug.

Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website van de Rijksoverheid

Werken en wonen in Nederland